Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Matige effectiviteit nieuw antidepressivum

20 November 2013

Agomelatine is sinds 2009 geregistreed als antidepressivum. In mei schreef het GEBU al over een risico op ernstige bijwerkingen van middel. Het is een melatonine-agonist van MT1 en MT2 receptoren en een antagonist van de 5HT2c receptor. Recent onderzoek beschrijft de effectiviteit van agomelatine voor de behandeling van een depressie ten opzicht van placebo. We found evidence suggesting that a clinically important difference between agomelatine and placebo in patients with unipolar major depression is unlikely. De matige effectiviteit in combinatie met het ongunstige bijwerkingenprofiel leidt  tot voor agomelatine geen enkele plaats is in de dagelijkse praktijk.

 

Praktijk uitgelicht
Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›