Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Archief

Gabapentine en pregabaline bij perifere neuropathische pijn

De gabapentinoïden lijken een goede aanvulling op de mogelijkheden bij pijnbestrijding bij perifere neuropathische pijn.

Reactie voor op de internetconsultatie

Reactie op het voorstel om de beroepenstructuur van psychologen te veranderen.

Red de Psychotherapeut

Met de nieuwe beroepenstructuur in aantocht, is er een zorgelijke ontwikkeling gaande waarvoor de actiegroep Red de Psychotherapeut je aandacht vraagt. Via dit bericht roept de actiegroep Red de Psychotherapeut je op om samen met ons in actie te komen en bieden wij je de kans om invloed uit te oefenen op de toekomstige zorgkwaliteit binnen de GGZ.

Monitor Seksueel geweld tegen kinderen 2018-2022

Uit meldingen bij de politie blijkt dat seksueel geweld tegen kinderen in meer dan de helft (58%) van de gevallen plaatsvindt in een woning.

Toename anorexia onder jonge meisjes

Over de laatste veertig jaar is er een aanzienlijke toename geconstateerd in het aantal gevallen van anorexia nervosa onder jonge meisjes tussen de 10 en 14 jaar, maar het totaal aantal gevallen (incidentie) is gelijk gebleven.

Waar haal je dan als veganist je eiwitten vandaan?

Het is een mythe dat je dierlijke eiwitten moet eten om aan je eiwitbehoefte te voldoen, plantaardige voedingsmiddelen zoals bonen, linzen, noten, volle granen en groenten bieden ruim voldoende eiwitten, evenals vezels en andere essentiële vitamines, mineralen en fytochemicaliën die niet worden gevonden in dierlijke producten.

Ziekte van Parkinson waarschijnlijk veroorzaakt door bacterie

De ziekte van Parkinson wordt Desulfovibrio-bacteriën, maar het is onduidelijk hoe de besmetting tot stand komt

Hulpgids Nieuwsbrief

Nieuws en artikelen over GGZ juni 2023

Afbouwen antidepressiva

Er is een richtlijn opgesteld door de KNMP (apothekers), MIND en de NVvP (psychiaters) en NHG (huisartsen) met adviezen hoe antidepressiva af te bouwen.

The far-reaching consequences of child abuse

Study shows link between early trauma experienced by mothers and health problems in their children

Hulpgids nieuwsbrief

Praktijk aanmelden

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›