Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Toename anorexia onder jonge meisjes

26 September 2023

Over de laatste veertig jaar is er een aanzienlijke toename geconstateerd in het aantal gevallen van anorexia nervosa onder jonge meisjes tussen de 10 en 14 jaar, maar het totaal aantal gevallen (incidentie) is gelijk gebleven. De studie laat ook een afname van boulimia nervosa zien. Dit kan betekenen dat er een verschuiving is in de leeftijdsgroepen die getroffen worden door de stoornis of dat verhoogde incidentie in de ene groep gecompenseerd wordt door een verlaging in een andere groep. Het kan ook wijzen op veranderingen in diagnosepraktijken, bewustzijn of rapportage in bepaalde leeftijdsgroepen.

Increase in incidence of anorexia nervosa among 10- to14-year-old girls: A nationwide study in the Netherlands overfour decades

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›