Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Effect of Minocycline on Depressive Symptoms in Patients

14 April 2023

Sommige studies hebben aangetoond dat mensen met een depressie hogere ontstekingswaarden in hun bloed hebben. Hieruit werd geconcludeerd dat een ontsteking een potentiƫle biomarker zou zijn voor de diagnose van depressie. Tot dusver zijn er echter geen klinisch bruikbare biomarkers gevonden en ontsteking als marker lijkt grotendeels weerlegd. Toch is er weer een studie gedaan op basis van die ontstekingstheorie. Deze is gedaan met het breedspectrum antibioticum minocycline, dat werd toegevoegd aan standaard antidepressiva, maar was niet beter werkzaam dan een placebo.

Effect of Minocycline on Depressive Symptoms in Patients with Treatment-Resistant Depression: A Randomized Clinical Trial

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›