Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Ecopipam veelbelovend bij Tourette-syndroom

05 February 2023

Alle door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurde medicijnen voor het Tourette-syndroom zijn antipsychotica. Dit zijn medicijnen met vervelende bijwerkingen zoals  gewichtstoename, metabole veranderingen en bewegingsstoornissen. Verschillende onderzoeken suggereren dat ecopipam, een selectieve dopamine 1-receptorantagonist, tics vermindert met een laag risico op deze bijwerkingen. Meest voorkomende bijwerkingen: hoofdpijn (15.8%), slaapstoornissen (14.5%), moeheid (7.9%) en slaperigheid (7.9%).

Lees het laatste onderzoek

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›