Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Nemesis 3

01 December 2022

Volgens onderzoek ("Nemesis 3") van Trimbos voldeed 26%  van de volwassenen het afgelopen jaar aan de criteria voor een psychische aandoening, twaalf jaar geleden was dat 17%. Nuancering: de interviewers waren geen professionals, maar hadden een driedaagse training gekregen, ze gebruikten een gestandaardiseerde vragenlijst om een DSM-5 classificatie te stellen. Dat is geen diagnostiek, psychiatrie is geen kookboek.

Nemesis 3

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›