Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Voorzorg voor magneetvelden bij elektriciteitsvoorzieningen

16 November 2022

De Gezondheidsraad bracht op 18 april 2018 een nieuw advies uit over hoogspanningslijnen en gezondheid, op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Uit wetenschappelijk onderzoek kwamen enkele tientallen jaren geleden al aanwijzingen dat kinderen die in de buurt van een hoogspanningslijn wonen mogelijk een hogere kans hebben om leukemie te krijgen. De Gezondheidsraad heeft het wetenschappelijk onderzoek opnieuw en in meer detail onderzocht en zijn advies uit 2000 geactualiseerd. De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat wil namelijk kunnen beoordelen of zij het beleidsadvies van het Rijk uit 2005 zou moeten heroverwegen. Ook wil zij weten of er andere mogelijke gezondheidseffecten bij hoogspanningslijnen zijn die daarin zouden moeten worden meegenomen.

Lees de brief van de minister

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›