Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

The serotonin theory of depression: a systematic umbrella review of the evidence

31 July 2022

Deze Britse review toont aan dat er geen overtuigend bewijs is dat lage serotoninespiegels de primaire oorzaak van depressie zou zijn. De onderzoekers vonden geen consistent bewijs dat er een verband bestaat tussen serotonine en depressie, en geen ondersteuning voor de (simpele) hypothese dat lagere serotonine-activiteit of -concentraties verantwoordelijk zijn voor depressie.

Lees het onderzoek

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›