Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Aanzienlijk lagere straf voor Keith Bakker in hoger beroep

17 July 2022

“Verslavingsgoeroe” Keith Bakker is veroordeeld voor ernstig seksueel misbruik van minderjarige meisjes in zijn privékliniek. Na zijn vrijlating uit de gevangenis is hij gewoon op oude voet doorgegaan. De rechtbank veroordeelde hem tot 4,5 jaar cel maar in hoger beroep besliste het gerechtshof deze maand anders. Ondanks een enorm leeftijdsverschil tussen het slachtoffer en Bakker vond het hof niet bewezen dat de ’hulpverlener’ zijn jonge kinderoppas dwong tot seksueel contact. Tot mijn ontzetting oordeelde het hof dat er geen sprake van verkrachting was en Keith Bakker kwam er met anderhalf jaar gevangenisstraf vanaf. Het Openbaar Ministerie gaat gelukkig in cassatie bij de Hoge Raad. Ik geef deze rechters graag een klinisch les over dissociatie en hoe daders misbruik maken van getraumatiseerde mannen en vrouwen.

Lees meer

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›