Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Prolonged grief disorder

10 July 2022

Langdurige, traumatische rouw is als aparte stoornis opgenomen in een tekstherziening van het psychiatrische handboek DSM-5. Bij traumatische rouw gaat het om intens verdriet na een persoonlijk verlies dat normaal functioneren chronisch hindert of onmogelijk maakt. Kenmerken zijn blijvend onvermogen om het verlies te accepteren, obsessieve gedachten aan de overledene en pogingen om die te zoeken of ‘dichtbij’ te houden.

Lees meer

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›