Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Towards better care for women with schizophrenia-spectrum disorders

01 May 2022

Behandeling van vrouwen met schizofrenie moet anders dan die van mannen met een psychose. Bijvoorbeeld de afbraak en uitscheiding van veel antipsychotica gaat langzamer bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd, waardoor te hoge concentraties kunnen ontstaan. Bovendien spelen de oestrogenen een beschermende rol bij schizofrenie. Daarom is het aan te bevelen om na de overgang die hormonen te vervangen door een middel dat de werking van oestrogeen nabootst, zoals raloxifen (een middel dat alleen in het botweefsel en in de hersenen een oestrogeen effect heeft).

Towards better care for women with schizophrenia-spectrum disorders

 

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›