Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Eerste belangrijke resultaten van de BRAIN-studie zijn gepubliceerd Scientific Reports.

12 November 2021

Tijdens de BRAIN-studie hoopt men te ontdekken hoe voeding ADHD kan veroorzaken en hoe dit te voorkómen valt. BRAIN staat voor “Biomarker Research in ADHD: the Impact of Nutrition”. Tijdens de BRAIN-studie volgen alle kinderen het fewfoods-dieet (RED-dieet). Onderzocht wordt hoe de deelnemende kinderen daarop reageren. Er wordt niet alleen gekeken naar het gedrag van het kind, maar ook naar wat er gebeurt in de darmen, in de hersenen, in het bloed en in de urine. Er worden hersenscans gemaakt, er wordt bloed geprikt, en ouders moeten zo nu en dan een beetje urine en ontlasting van hun kind verzamelen. Op die manier komt men zoveel mogelijk te weten over hoe het fewfoods-dieet werkt. Als duidelijk is hoe het dieet werkt, kan dit leiden tot nieuwe en makkelijkere behandelmethodes voor ADHD. 

Correlation between brain function and ADHD symptom changes in children with ADHD following a few-foods diet: an open-label intervention trial.

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›