Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Verplichte anticonceptie nu wettelijk mogelijk

29 September 2021

De nieuwe Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) maakt het mogelijk anticonceptie op te leggen aan vrouwen met psychiatrische problemen. De Rotterdamse rechtbank heeft vorig jaar voor de eerste keer verplichte anticonceptie opgelegd bij een vrouw met een schizo-affectieve stoornis die al vier kinderen heeft die allemaal onder toezicht zijn geplaatst. Een lastige afweging, maar goed om deze groep kwetsbare vrouwen te beschermen.

Lees artikel op Zorg + Welzijn

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›