Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Spanking children may impair their brain development

12 April 2021

De ‘corrigerende tik’ kan de hersenontwikkeling bij kinderen op dezelfde manier beïnvloeden als ernstiger vormen van geweld. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Harvard. Klinkt logisch dat de stressreactie even groot is bij kinderen die zwaar mishandeld werden en bij kinderen die regelmatig een ‘pedagogische tik’ kregen.

Spanking children may impair their brain development

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›