Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Zorgstandaard dissociatieve stoornissen

06 March 2021

Sinds oktober 2013 is Akwa GGZ (voorheen Netwerk kennisontwikkeling GGZ) bezig met het ontwikkelen van zorgstandaarden en generieke modules om te komen tot betere richtlijnen in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Mensen met een psychische aandoening moeten kunnen rekenen op de juiste zorg, door de juiste professional, op het juiste moment. Het verschilt per kwaliteitsstandaard wat er nog moet gebeuren.

Een GGZ zorgstandaard geeft geeft algemene aanbevelingen voor het voorkomen, herkennen, diagnosticeren en behandelen van psychische klachten en stoornissen. Ze bieden een gedegen basis voor gezamenlijke besluitvorming en goede zorg.

Bij een dissociatieve stoornis is dissociatie het belangrijkste en centrale kenmerk. Bij een dissociatie heb je het gevoel dat je los raakt van jezelf, of van je omgeving. Soms weet je niet wat echt is en wat niet. Dissociatieve symptomen kunnen ieder gebied van het psychisch functioneren verstoren. Bepaalde functies zijn (tijdelijk) niet met elkaar verbonden, terwijl ze dat normaal gesproken wel zijn.

Zorgstandaard dissociatieve stoornissen

 

 

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›