Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Doordrenkt: een podcast over zelfdoding in Zeeland

06 December 2020

Zeeland is de provincie waar relatief de meeste zelfdodingen voorkomen. In de vierdelige podcast serie Doordrenkt, gemaakt voor GGD Zeeland, vertellen drie Zeeuwse mannen hun verhaal. Verhalen over worstelen met het leven, over eenzaamheid en het niet meer weten. En tegelijkertijd over hulp zoeken, hulp vinden en naar elkaar omkijken. 

Met de podcast serie hoopt GGD Zeeland dat mensen met suïcidale gedachten over hun gevoelens gaan praten en dat hun naasten ernaar gaan vragen. Want het taboe op praten over zelfmoordgedachten is helaas nog steeds groot. Terwijl we veel kunnen winnen als het gesprek gewoon wordt en iedereen ook dóór durft te vragen.

Luister de podcast

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›