Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

(On)gezond gamegedrag van Nederlandse jongeren

06 January 2020

Gamen, oftewel het spelen van computerspellen, is regelmatig in het nieuws. Er zijn veel zorgen bij ouders, docenten, en zorgprofessionals over het digitale speelgedrag van de Nederlandse jeugd. Anderzijds worden games ook steeds vaker ingezet om doelen te bereiken: bijvoorbeeld om onderwijs leuker te maken of binnen psychologische therapie. Het blijft lastig om de grens in te schatten tussen een passionele hobby en het verliezen van controle. Er is bovendien weinig informatie beschikbaar over wat een gezonde schermtijd-balans nu eigenlijk is anno 2019, omdat veel van de effecten van technologie op mentale en geestelijke gezondheid nu pas langzaam duidelijk worden.

Factsheet (on)gezond gamegedrag van Nederlandse jongeren 2015-2018

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›