Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Langdurig gebruik methylfeninaat

01 September 2019

Doordat langetermijnonderzoek ontbreekt, zijn er geen algemene aanbevelingen mogelijk over de gewenste duur van de farmacotherapie. De keuze om te stoppen of door te gaan kan alleen op individuele basis gemaakt worden door bijvoorbeeld jaarlijks een medicatievrije periode van 1 à 2 weken in een representatieve periode in te lassen om te bepalen of voortzetting nog gewenst is.

In dit onderzoek werden kinderen na 2 jaar methylfenidaat gebruikt te hebben, in 2 groepen verdeeld: of ze hielden dezelfde dosering of ze kregen een placebo. 60% van de kinderen die een placebo kregen verslechterden niet, van de kinderen die hun medicatie gewoon hielden verslechterden 16% (nocebo effect).

Is There Long-Term Benefit From Stimulant Treatment for ADHD?
American Journal of Psychiatry

 

 

 

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›