Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

ADHD en keizersnede

28 August 2019

Kinderen die geboren worden met een keizersnede hebben 33% meer kans om autisme te ontwikkelen, het risico op ADHD neemt met 17% toe. Is de reden waarom de keizersnede wordt verricht de oorzaak (bijv. oudere ouders) of is de onnatuurlijke geboorte de oorzaak (immuunsysteem dat zich niet voldoende kan ontwikkelen, ontbreken stressrespons tijdens de bevalling).

Association of Cesarean Delivery With Risk of Neurodevelopmental and Psychiatric Disorders in the Offspring: A Systematic Review and Meta-analysis 

 

 

 

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›