Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Vasopressine geeft verbetering bij ASS

08 May 2019

 Kinderen met autisme kregen een maand lang een neusspray met vasopressine, een lichaamseigen hormoon. Voorzichtige conclusie is dat de kinderen socialer gedrag vertoonden. Ze konden beter gezichtsuitdrukkingen herkennen en emoties van anderen interpreteren. Ook hadden ze minder last van angst en repetitief gedrag dan de kinderen in een placebogroep.

A randomized placebo-controlled pilot trial shows that intranasal vasopressin improves social deficits in children with autism 

 

 

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›