Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Alcoholgebruik is een belangrijke risicofactor voor de wereldwijde ziektelast.

23 August 2018

Alcoholgebruik is wereldwijd verantwoordelijk voor 2,8 miljoen sterfgevallen per jaar. Kanker is de belangrijkste oorzaak van aan alcohol gerelateerde sterfgevallen bij mensen van 50 jaar en ouder. Uit dit onderzoek komt weer naar voren dat er niet zoiets is als "veilig alcoholgebruik”.

Alcohol use and burden for 195 countries and territories, 1990-2016: A systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2016

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›