Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Mijn zusje kon niet genezen

19 June 2018

"Mijn zusje kon niet genezen." Woorden van een geëmotioneerde koningin Máxima vanmiddag. "Een blijk van grootmoedige erkenning van de menselijke onmacht om te genezen van ernstige psychiatrische aandoeningen", vindt hoogleraar psychiatrie Damiaan Denys.

De koningin stond stil bij de dood van haar zus bijna twee weken geleden. De 33-jarige Inés Zorreguita leed aan depressies en werd dood gevonden in haar appartement in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Koningin Máxima was opvallend open over de ziekte van haar jongste zusje.

Nieuwsuur

 

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›