Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Dynamic networks of PTSD symptoms during conflict

28 February 2018

Multilevel network analysis found strong positive contemporaneous associations between hypervigilance and startle response, avoidance of thoughts and avoidance of reminders, and between flashbacks and emotional reactivity. The temporal network indicated the central role of startle response as a predictor of future PTSD symptomatology, together with restricted affect, blame, negative emotions, and avoidance of thoughts. There were some notable differences between the temporal and contemporaneous networks, including the presence of a number of negative associations, particularly from blame. The between-person network indicated flashbacks and emotional reactivity to be the most central symptoms.

Dynamic networks of PTSD symptoms during conflict

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›