Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Aura- en chakra therapie

Aura- en chakratherapie is een geneeswijze die de harmonie tussen geest, gevoel en lichaam kan bevorderen. Ons lichaam bestaat niet alleen uit vlees en bloed, maar ook uit energie. Het menselijk energieveld dat is opgebouwd uit verschillende lagen en het fysieke lichaam omringt en doordringt noemt men de aura. In deze aura bevinden zich 7 grote energiecentra, die chakra's genoemd worden. In een chakra is altijd een sterke concentratie van energie die zichtbaar is in de aura.

Chakra

Het woord "chakra" betekent wiel in het Sanskriet. De chakra's zijn centra of concentraties van energie, die zich op verschillende plekken in het lichaam bevinden. Ieder chakra heeft een specifieke betekenis en werking. De uitstraling is afhankelijk van de stemming en de ervaring die op dat moment aanwezig is. De aura is constant in beweging en heeft invloed op het lichaam, organen en gemoedstoestand. Bij gebeurtenissen, in welke hoedanigheid dan ook verandert het energieveld. Dit kan zelfs zodanig veranderen dat het tastbaar wordt voor lichaam en geest, waardoor verscheidene soorten klachten kunnen ontstaan. Het kan zijn dat er blokkades optreden wat zich kan uiten in lichamelijke en emotionele klachten. Ieder chakra en iedere laag van onze aura heeft een kleur en een betekenis. Doordat ieder mens uniek is, is ook de energie heel individueel. Iedereen heeft bij de geboorte helende kracht meegekregen die altijd aanwezig blijft. Bij aura- en chakratherapie wordt deze helende kracht aangesproken. Men ervaart vaak een dieper bewustzijn van zichzelf. Hierdoor kunnen nieuwe inzichten en gevoelens een plaats krijgen.

Specialismen

  • Healing
    Healing probeert een natuurlijk proces in werking te stellen om het evenwicht in het lichaam te herstellen, het zelfgenezend vermogen te stimuleren en blokkades van energie op te heffen. Met healing wordt men in contact gebracht met energie in het lichaam (chakra's) en energie om het lichaam (aura). Healing wordt al duizenden jaren beoefend en is bij vele beschavingen en religies over de hele wereld bekend. Healing wordt beoefend vanuit diverse tradities van spiritueel tot reiki en therapeutische aanraking. De healer legt zijn handen op diverse afstanden boven het lichaam, soms wordt ook lichte aanraking gebruikt, soms wordt op afstand genezen. Healing is een natuurlijke gave die door weinigen (h)erkend en gebruikt wordt. Een specifieke vorm van healing is Klankmeditatie-Healing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende instrumenten zoals de Australische didgeridoo, de Afrikaanse djembé, de Chinese gong, de Indiaanse sjamanentrom, de Tibetaanse/Nepalese klankschalen, tingsha's, ghanta, sankha, tempelhoorn de Peruaanse rainsticks, de Amerikaanse kristalschalen en ocean drum.
  • Intuïtief lichaamsbewustzijn
    Intuïtief lichaamsbewustzijn is een behandelingsvorm waarbij het lichaam geheel of ten dele wordt gemasseerd. Door verschillende massagetechnieken worden energieblokkades opgelost. Hierdoor wordt men zich bewust van de totale innerlijke kracht.
  • Reading
    Dit is het waarnemen van de energie in en om het lichaam en deze te vertalen in woorden. De cliënt krijgt op deze manier een duidelijk overzicht over de levenssituatie. Deze informatie kan een helend effect hebben en het bewustwordingsproces positief beïnvloeden.

 

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›