Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Rebalancing

Geschiedenis

Rebalancing heeft zich ontwikkeld in India, in het groei- en meditatiecentrum rond de spirituele meester Osho Rajneesh. Sinds 1980 worden er behalve in India ook in andere landen Rebalancers opgeleid, de Nederlandse opleiding is in 1989 opgericht.

Uitgangspunt

Rebalancing ziet het lichaam als een uitdrukking (belichaming!) van alles wat we geleerd hebben in ons leven. Lang verdrongen emoties, opgeslagen in gebieden in het lichaam waar we ons teruggetrokken hebben, worden bewust gemaakt. We zijn als het ware vervreemd geraakt van ons lichaam en van onszelf, en zijn we verleerd om nog duidelijk te voelen wie we zijn en wat we willen.

Doel

Het doel van Rebalancing is het bewust worden van lichaam, gevoelens en gedachten, het contact herstellen met het oorspronkelijke gevoel; het herstellen van de balans. Vastgehouden energie kan gaan stromen als er contact en inzicht ontstaat. Nutteloze strategie├źn, beperkende overtuigingen en oordelen over anderen en jezelf worden herkend als een manier om jezelf en anderen niet te ontmoeten en te blijven 'leven' vanuit het verleden.

Werkwijze

In Rebalancing wordt gewerkt met verschillende methoden van aanraking: zachte technieken (Feldenkrais, Tragering, Alexander Techniek), stevige, diepe technieken (Rolfing, diepe bindweefselmassage) en gewrichtsontspanning zoals Tragering.

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›