Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Tranylcypromine geregistreerd als geneesmiddel

04 August 2016

Informatie ten behoeve van gebruikers

Betreft: Tracydal®, dé geregistreerdetranylcypromine

Geachte heer, mevrouw,

Het verheugd ons u te kunnen berichten dat per heden een geregistreerde versie van tranylcypromine, Tracydal®, beschikbaar is. Voor wat betreft de vergoeding van Tracydal® heeft het Zorg instituut Nederland (ZiN) een positief advies gegeven, hiermee komt Tracydal® in aanmerking voor volledige vergoeding.

Daleco Pharma is gedurende meer dan 10 jaar de distributeur van Parnate geweest. Toen dit in 2012 eindigde is op verzoek van (en met betrokkenenheid van) diverse behandeldeskundigen het registratie traject in gang gezet. Dit heeft er toe geleid dat het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) in december haar goedkeuring heeft verleend aan de registratie van Tracydal®.

Eén verpakking Tracydal® bevat 90 (makkelijk) deelbare, filmomhulde, tabletten van 20 mg. Deze zijn verpakt in 6 doordruk strips met elk 15 tabletten.

Op verzoek van het CBG verwijzen wij u nadrukkelijk naar de risico minimalisatie materialen Tracydal® voor voorschrijvers en patiënten hetgeen via uw arts of anders via Daleco Pharma kosteloos verkrijgbaar is. Tevens zijn deze inzichtelijk op onze website www.dalecopharma.nl

Op onze website kunt u tevens overige relevante informatie vinden.

Naast de brochure waarin de risico minimalisatie materialen beschreven zijn kunt u ook een persoonlijke “patiënten” pas aanvragen, welke u als gebruiker van Tracydal® bij u kunt dragen. In noodzakelijke situaties kunnen hulpverleners zich op de hoogte stellen van uw gebruik van Tracydal®. Deze pas kan met een zgn. CD-marker beschreven worden. Op uw verzoek kunnen wij uw pas ook met de door u aangeleverde gegevens bedrukken. Alles onder strikte vertrouwelijkheid.

Voor de goede orde berichten wij u dat al onze materialen kosteloos tot uw beschikking staan.

Daleco Pharma b.v. Antwoordnummer 13700 4157 ZX Enspijk
www.dalecopharma.nl
info@dalecopharma.nl 

Praktijk uitgelicht
Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›