Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Richtlijn benzodiazepinegebruik bij zwangerschap & lactatie

02 January 2014

Er is weinig onderzoek naar de effecten van het gebruik van kalmerende tijdens de zwangerschap gedaan, bovendien is de kwaliteit van de onderzoeken die gedaan zijn zeer laag. 

Aanbevelingen richtlijn: 
"Er zijn geen redenen om gebruik van benzodiazepinen tijdens de zwangerschap te ontraden op basis van een toegenomen risico op zwangerschaps- en baringscomplicaties". 
"Gezien hjet ontbreken van duidelijke aanwzijingen voor een toename van zwangerschaps- en baringcomplicaties is er geen indicatie voor overname of extra controles in de 2e of 3e lijn bij benzodiazepinengebruik tijdens de zwangerschap, tenzij er sprake is van hoge dosering, chronisch gebruik of comendicatie. 

Lees meer

Praktijk uitgelicht
Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›