Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Ziekte van Parkinson waarschijnlijk veroorzaakt door bacterie

17 July 2023

De ziekte van Parkinson wordt Desulfovibrio-bacteriën, maar het is onduidelijk hoe de besmetting tot stand komt. De vraag is waarom Desulfovibrio-stammen die bij Parkinson-patiënten worden aangetroffen gevaarlijker zijn dan de Desulfovibrio-bacteriën die bij gezonde mensen zijn teruggevonden. Advies van een van de (Finse) onderzoekers Per Saris: “they are still running tests to determine which are the best foods to inhibit the development of the Desulfovibrio strains. However, he recommends “a more vegetarian-based diet, with a good amount of fibre”.

Researchers discover a potential cause of Parkinson’s disease
Universiteit van Helsinki

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›