Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Amyloïd-bèta-eiwitten en Alzheimer

21 March 2023

Het amyloïd-bèta-eiwit in de hersenen wordt hard, klontert samen en vormt de bekende amyloïde plaques. In een nieuwe studie is ontdekt dat de hoeveelheid amyloïde-bèta kan worden verminderd in de hersenen van muizen als het enzym METTL3 wordt uitgeschakeld. Dit bevordert op zijn beurt de verplaatsing van myeloïde cellen naar de hersenen, gevolgd door rijping tot macrofagen. Deze ruimen op hun beurt amyloïde-bèta op, wat leidde tot de verbeterde cognitie bij de muizen.

Loss of the m6A methyltransferase METTL3 in monocyte-derived macrophages ameliorates Alzheimer's disease pathology in mice.

Scientias

 

 

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›