Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Brochure Het mag niet, het mag nooit

28 February 2023

‘Het mag niet, het mag nooit’. Dat geldt al jarenlang over seksuele intimiteit tussen een zorgverlener en een patiënt/cliënt. Maar het gebeurt helaas toch. Wat moet je doen als het gebeurt? En vooral: hoe moet je het voorkomen? Dat staat in deze brochure.

In deze brochure staat wat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) onder seksueel grensoverschrijdend gedrag in de zorgrelatie verstaat. En wat de inspectie van zorgaanbieders en zorgverleners verwacht: aandacht voor een veilige zorgrelatie en ‘geweld in de zorgrelatie’ melden bij de inspectie.

Download de brochure Het mag niet, het mag nooit

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›