Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Het meten van psychologisch inzicht tijdens een psychedelische ervaring.

12 October 2022

De Psychological Insight Questionnaire is onlangs ontwikkeld om te meten of mensen psychologische inzichten hebben opgedaan tijdens een psychedelische ervaring. Deze vragenlijst wordt gebruikt bij onderzoek naar psychedelica, bijvoorbeeld naar het effect van een psychedelische ervaring op trauma en mentale gezondheid. De studie waar nu deelnemers voor wordt gevraagd onderzoekt of die vragenlijst gebruikt kan worden bij Nederlandse studies. 

Voor dat onderzoek zoeken de onderzoekers mensen die in het verleden een ervaring met psychedelica hebben gehad. Dit kan gaan om psilocybine (‘truffels’ of ‘paddo’s), LSD, ayahuasca, DMT, mescaline, 2C-B, MDMA, ketamine, cannabis, of een combinatie van middelen. Het is niet de bedoeling om een van deze middelen te (gaan) gebruiken, enkel of je die in het verleden al eens gebruikt hebt. Daarnaast moet je minstens achttien jaar oud zijn en Nederlands vloeiend kunnen lezen.

Je kunt de vragenlijst hier invullen. 

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›