Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Informatiekaart informatiestromen in het zorgprestatiemodel en privacy n- NZa

15 March 2022

Bij het in rekening bij zorgverzekeraars door zorgverleners, wordt informatie over de geleverde zorg meegestuurd naar de zorgverzekeraar. Ook de NZa ontvangt informatie over de in rekening gebrachte zorg. Dat gebeurt aan de hand van een categorie die een indicatie geeft over de zorgvraag. Deze categorie noemen we een zorgvraagtype. De Honos-vragenlijst die behandelaren bij de intake invullen is de basis van de zorgvraagtypering. Het zorgprestatiemodel kent 20 zorgvraagtypen, oplopend van lichte zorg, tot zware, complexe zorg.

Het kan zijn dat de patiënt bezwaren heeft tegen het aanleveren van informatie. In dat geval kan de zorgverlener samen met de patiënt een privacyverklaring invullen. Een deel van de informatie wordt dan niet aangeleverd.

Informatiekaart informatiestromen in het zorgprestatiemodel en privacy versie 2 - Nederlandse Zorgautoriteit

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›