Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Autisme tast het microbioom aan, niet andersom.

20 November 2021

Het idee dat een veranderd microbioom een oorzakelijke factor kan zijn bij ASS komt uit studies met muizen. Deze studie ontkracht dit idee en concludeert dat kinderen met ASS een verminderde voedingsdiversiteit hebben vanwege hun gedrag, en dit verandert de samenstelling van hun microbioom. De auteurs merken wel op dat het mogelijk blijft dat het microbioom op haar beurt weer het gedrag van de kinderen kan beïnvloeden. 

Autism affects the microbiome, not the other way around 

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›