Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Effect antidepressiva bij rugpijn en osteoarthritis

20 January 2021

Resultaten van deze review en meta-analyse tonen aan dat SNRI's (zoals venlafaxine) of tricyclische antidepressiva (zoals amitriptyline) weinig of geen effect hadden op rugpijn, ischias of artrose. Bovendien ontdekten onderzoekers dat SNRI's geassocieerd waren met een significant verhoogd risico op bijwerkingen. Schokkend dat 75% van de klinische richtlijnen in de VS-antidepressiva voor lage rugpijn adviseren en dat die richtlijnen gebaseerd zijn op onderzoek, dat voor een substantieel deel is gesponsord door de industrie.

Efficacy and safety of antidepressants for the treatment of back pain and osteoarthritis: systematic review and meta-analysis

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›