Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Adults who stutter do not stutter during private speech

28 December 2020

Aardig onderzoek met volwassen stotterende proefpersonen. Ze wisten zelf al van jongs af aan dat ze als ze alleen zijn vloeiend kunnen spreken, maar dit is nu in een onderzoek ook bewezen. In slechts zeven van de tienduizend geproduceerde lettergrepen werd een 'mogelijk milde stotter' waargenomen, door de onderzoekers toegeschreven aan drie van de 24 proefpersonen. Dat roept de vraag op: is stotteren een spraakprobleem of is het meer een sociaal angstprobleem?

Adults who stutter do not stutter during private speech 

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›