Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Hoeveel sigaretten gaan er in een fles wijn?

28 March 2019

Eén fles wijn per week wordt in verband gebracht met een verhoogd absoluut levenslange kankerrisico voor niet-rokers van 1,0% (mannen) en 1,4% (vrouwen). De algehele absolute toename van het risico op kanker voor één fles wijn per week is gelijk aan die van vijf (mannen) of tien sigaretten per week (vrouwen). Genderverschillen zijn het gevolg van matig alcoholgebruik, wat leidt tot een absoluut risico van 0,8% op borstkanker bij vrouwelijke niet-rokers.

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›