Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

Alcoholgebruik is verhoogt risico op kanker

07 November 2017

Alcoholgebruik verhoogt het risico op verschillende vormen van kanker, waaronder hoofd-halskanker, slokdarmkanker, leverkanker, darmkanker en borstkanker.

Alcohol is geclassificeerd als kankerverwekkend door het International Agency for Cancer Research. Ongeveer 3,5 procent van alle sterfgevallen door kanker in de VS - ongeveer 19.500 sterfgevallen - zijn alcoholgerelateerd, volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention.

Lees meer

Praktijk uitgelicht

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›